Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztek kimérése után tálas mixerbe kb. 30 dkg lisztet teszek, és a 4 felvert tojást, és a sót (lehetőleg tengeri NaCl) és elkezdem kavarni a dagasztó szerelékkel.
Apránként evőkanállal adagolom a maradék lisztet és a vizet, -amennyit felvesz- mindaddig, míg szaggatásra alkalmas tésztát nem kapok. Sem nem híg, sem nem sűrű, ezt érezni kell.
Forrásban lévő vízbe szaggatom, 5 percig főzöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hozzá sovány túró, többféle alacsony zsírtartalmú reszelt sajt, joghurtból készített "tejfölös" csirkemell illik hozzá. A tejfölös zaftot lisztté darált zabpehellyel sűrítem.
Kb. 2 kg galuska lesz belőle, költsége 350,- Ft + gáz.
Gyorsabb az elkészítése, ha ketten készítik, az egyik szaggat, a másik keveri, hogy össze ne tapadjon. Egyedül lassúbb, mert gyakrabban kell a forró vízből kiszedni. Kiszedés után a tésztát hideg vízzel át kell öblíteni.
Ha ilyet eszem, csökken a súlyom, mert a tésztának alacsonyabb a glikémiás indexe.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
balintpe
2012.06.06 12:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztek kimérése, dagasztó szerelékkel, maradék lisztet, tejfölös zaftot, egyik szaggat, másik keveri, forró vízből, tésztát hideg, tésztának alacsonyabb, glikémiás indexe, zabpehellyel, zsírtartalmú, evőkanállal, alacsonyabb, elkészítése, szaggatásra, szerelékkel, durumliszt, gyakrabban, joghurtból, csirkemell, mindaddig, apránként, szaggatom, Forrásban, tésztának, lehetőleg, rozsliszt, Apránként, készített, glikémiás, kiszedni, alkalmas, Kiszedés, tapadjon, készítik, teljes kiőrlésű rozsliszt, teljes kiőrlésű zabliszt, teljes kiőrlésű durumliszt, tojás,
|
|
|
|
|